Meditatii

Scopul meditatiei este sa mergi dincolo de trup si minte si sa cunosti Sinele spiritual din interiorul tau. Cand mergi dincolo de trup si minte in rugaciune si meditatie, simti o bucurie suprema in interiorul tau, o bucurie pe care nu o poti compara cu nimic in aceasta lume.
Sri Vasudeva

Despre meditatie

Momentul ideal pentru meditatie

MEDITATIA

Practicand meditatia poti deveni plin de pace, intuitiv, energizat si productiv.

Meditatia este cea mai mare disciplina a corpului si mintii si duce la trairi ale Spiritului – care este cea mai puternica parte din fiinta noastra. Beneficiile meditatiei se extind la toate nivelele fiintei.

Prin disciplina, corpul se simte mai relaxat si mai putin stresat, mintea devine pozitiva si focalizata, iar Spiritul nostru interior poate incepe sa-si manifeste minunatele calitati – care sunt pacea, iubirea si bucuria.

Daca am putea sa petrecem doar douazeci de minute in fiecare zi practicand meditatia – atat dimineata, cat si seara, am putea deveni mai plini de pace, enegizati si productivi. Merita sa devina un stil de viata.

Meditand in pozitie asezata, avem ocazia sa ne concentram atentia asupra intregului corp, energizandu-i celulele si organele in timp ce ii transmitem iubire. Cand suntem in acesta calatorie interioara, putem extinde iubirea noastra catre intreaga lume, unindu-ne dragostea cu cea a tuturor celor de pe planeta si transmitand ca enerigIa nostra iubitoare sa ridice energia subtila sau astrala.

Multe schimbari pozitive se petrec la nivel fizic, atunci cand energia planetei devine puternica. Incepeti intotdeauna prin a va energiza corpul fizic, a-l mentine relaxat si confortabil si, in final, petreceti cateva minute pentru a ajuta la energizarea atmosferei astrale a planetei noastre cu energie pozitiva.

Cand meditati si sunteti centrati in spirit, simtiti efectul pozitiv al acestui lucru in toate activitatile cotidiene. Veti simti o stare iubitoare de calm si o puternica conexiune cu toate fiintele vii. Simtiti mai multa indrumare prin intuitie, in timp ce mintea devine mai calma si mai receptiva.

Cu timpul, chiar cand veti fi activi, veti simti aceeasi stare minunata pe care o traiti cand meditati in liniste. Nimic din ceea ce faceti nu va va putea scoate din aceasta stare de constiinta.

Veti simti toate emotiile ca pe niste experiente in fiinta voastra intima sau in constiinta, ce incep si se termina fara a va atinge sau afecta. La acest nivel, va veti bucura de o stare permanenta de a fi, iar viata va arata ca o piesa de teatru in care voi sunteti actori care nu fac altceva decat sa joace un rol. Veti trai intr-o stare inaltata de constienta, stiind ca sunteti spirit si nu doar materie sau minte.

In Yoga lui Patanjali, care contine opt pasi, meditatia este al saptelea, si conduce la cel de al optulea, cel final – Samadhi. Samadhi este supra-constiinta – o stare de extaz spititual. In viata obisnuita ne lasam condusi de dorinta placerilor fizice, dar nu ne simtim niciodata impliniti cu adevarat. Placerile au viata scurta si ne pot imbolnavi sau distruge, atunci cand suntem prea atasati de ele. Dar starea de extaz spiritual ne implineste in totalitate si ne energizeaza mintea si trupul. Este chiar starea pe care o cauta mereu inteleptii, atat barbatii cat si femeile.

Se poate trai starea de Samadhi prin reprezentari mentale, cum ar fi viziunile. Aceasta se numeste Savikalpa Samadhi. Se poate trai starea in care nu exista forma, acolo unde nu mai esti constient de lumea exterioara si in care corpul pare aproape lipsit de viata. Acesta se numeste Nirvikalpa Samadhi.

Exista si o alta forma de Samadhi, numita Sahaja Samahdi, in care extazul spiritual este permanent, chair si atunci cand te ocupi cu ceva, mergi, dormi adanc sau visezi. Desigur, acesta este stadiul cel mai dorit al extazului spiritual, pentru ca in starea de extaz spiritual te poti bucura de toate trairile vietii.

Sa ne facem un scop din acest lucru – sa traim in beatitudine spirituala sau extaz, in timp ce ne ocupam de alte activitati.

Fie ca sa puteti trai extazul spiritului si sa faceti din meditatie un stil de viata.

Sri Vasudeva – Voi Sunteti lumina, Editura For You