Mantre

Cantecul devotional ar trebui sa fie mai degraba o expresie a libertatii si a bucuriei propriei noastre divinitati, decat o adoratie exterioara.
Sri Vasudeva

 1. Namah Shivaya Om (
  | donwload )
 2. Hare Rama Hare Krishna (
  | donwload )
 3. Radha Krishna Radha (
  | donwload )
 4. Om Bhagawan Nityananda Bhagawan (
  | donwload )
 5. Asato Ma (
  | donwload )
 6. Om Shri Yesu Bagawate Namah (
  | donwload )
 7. Peace like a river (
  | donwload )

Cantarea repetata a sunetelor sacre precum numele divine sau mantrele, ajuta la directionarea mintii catre interior pentru a experimenta niveluri de constiinta mai profunde.

In limba Sanskrita, cantecele sunt folosite ca vehicule puternice pentru exprimarea energiei spirituale care permite maestrului spiritual sa transmita astfel de energii catre o audienta receptiva.

Profunde beneficii fizice, mentale si spirituale deriva din practica cantecului.

La nivel fizic, este disciplina mentinerii unei posturi adecvate si incurajarea exprimarii vocale a persoanei; mental, concentrarea se imbunatateste prin repetarea sunetului, in timp ce la nivel spiritual, experienta poate conduce la trezirea centrilor de energie.

Transformarea mintii

Natura repetitiva a cantecului devotional, care are efectul de a crea o atentie focalizata, aduce elementul disciplinei mentale in timp ce muzica si ritmul ajuta la mentinerea ei. Atunci cand mintea este controlata, niveluri profunde ale spirituatii pot fi experimentate. Nu este neobisnuit sa auzi persoane spunand ca dupa cantece devotionale mintea lor devine complet tacuta.

Trezirea Centrilor de Energie

Cand un grup de persoane trezite spiritual incep sa cante, energia dezvoltata are forta de a trezi centrii spirituali care se afla in stare latenta in fiinta.

Cu centrii de energie treziti, corpul devine energizat si puterea cantecului poate influenta fiecare celula a corpului. Cantecul  poate duce persoana dincolo de fizic, la trezirea in inima a unor frumoase emotii de iubire si bucurie.

Exprimarea Iubirii

Atunci cand cantati e posibil sa simtiti iubirea spirituala care curge prin voi pe masura ce Sinele vostru divin incepe sa se manifeste. Aceasta este o experienta foarte inaltatoare. Asa cum explica Sri Vasudeva: “Atunci cand cant nu cant unui Dumnezeu care se afla in afara mea. Exprim iubirea spiritului meu complet in interiorul meu. Sunt in totala abandonare exprimand frumusetea si bucuria Sinelui meu interior.”

Cantecul este despre abandonare. La inceput puteti fi distrasi de mintea care judeca sau constienti de efortul pe care il cere aceasta practica. Cu timpul totusi, experienta devine lipsita de efort si spontana, pe masura ce granita dintre cantaret si cantec dispare.