Despre Centrul Blue Star

Centrul principal al organizaţiei „Blue Star” se află în cea mai sudică dintre insulele caraibiene, Trinidad şi Tobago. Acesta găzduieşte un Centru de Retragere (Reculegere), un Centru de Sănătate (Întreţinere), un Centru de Instruire, un Centru adresat Preşcolarilor, o Grădină Biodinamică şi un Sediu Administrativ Central.

Oferim un mediu potrivit pentru o dezvoltare holistică, prin care întregul potenţial individual se poate dezvolta și împlini, la toate nivelurile fiinţei. Suntem dedicați unor servicii umanitare şi, totodată, menţinem şi ameliorăm mediul nostru natural, recunoscând principiul divin în tot ce este viu.

Programul zilnic in Centrul Blue Star
4:30 – 5:15 am – Meditaţie (opţional)
5:15 – 6:30 am – Cântec şi meditaţie de dimineaţă
7:00 – 8:00 am – Hatha Yoga şi exerciţii
8:30 – 9:00 am – Micul dejun
9:15 – 11:15 am – Serviciu prestat din generozitate (muncă voluntară) – (Seva)
12:00 – 12:30 am – Meditaţia de amiază
12:30 – 1:00 pm – Prânzul
2:15 – 3:00 pm – Conversaţii sacre (de luni până vineri)
3:00 – 5:00 pm – Serviciu prestat din generozitate (Seva)
6:00 – 6:40 pm – Cina
7:00 pm – Cântec de seară
9:00 pm – Stingerea (culcarea)

Exerciţii de respiraţie Pranayama(Opţional)

Meditaţie (Opţional)
Cântec şi Meditaţie de Dimineaţă
Hatha Yoga & exerciţii
Micul dejun
Serviciu prestat din generozitate (Seva)
Meditaţia de amiază
Prânzul
Conversaţii Sacre (de luni pâna vineri)
Serviciu prestat din generozitate (Seva)
Cină
Cântec/Chant de seară
Stingerea (Culcarea)

Miercuri
Serviciu prestat din generozitate (Seva)
Cină
Cerc de vindecare
Cântec/Chant de seară
Stingerea (Culcarea)

Duminică
Serviciu prestat din generozitate (Seva)
Cină
Satsang (Reuniune sacră)
Stingerea (Culcarea)

În Centru ne străduim să păstrăm o disciplină strictă. Acest lucru conferă zilei o structură armonioasă şi crează o energie minunată şi participativă. Dorim ca toţi vizitatorii să se integreze în această disciplină pentru ca ei să obțină beneficii maxime din sejurul lor.

Meditaţie: De-a lungul zilei, avem de mai multe ori meditaţie. Această frumoasă şi străveche practică vă permite să vă interiorizaţi profund şi să vă conectaţi la sursa voastră interioară. Meditația de dimineață este una ghidată, iar în restul zilei sunt meditaţii în linişte.

Cântece: Ne începem ziua cu intonarea unui străvechi cântec devoțional, Cântecul sacru al lui Guru și ne încheiem ziua cu un alt cântec sacru, Shiva Mahimnah Stotram.

Yoga: Sunt cursuri de yoga în fiecare dimineaţă şi, dacă vă programaţi, sunt posibile şi cursuri particulare. Ele sunt predate de profesori de yoga certificaţi, locali sau din străinătate, care practică în conformitate cu învăţăturile „Blue Star”. Daţi click aici pentru mai multe informaţii.

Serviciu prestat din generozitate (Seva): Prin Seva restituiţi ceva comunităţii. Este momentul în care lucrăm împreună pentru a crea un spaţiu mai frumos. Întotdeauna sunt proiecte în derulare – munca la vite, zugrăvit şi curăţenie, grija de animalele de casă. Personalul nostru vă va îndruma.

Conversaţii sacre: În timpul Conversațiilor Sacre vom discuta învăţăturile Maestrului Sri Vasudeva şi alte subiecte spirituale.

Hrana: Hrana servită în Centru este strict vegetariană.Toate mesele sunt bine echilibrate, astfel încât organismul vostru să primească toţi nutrienţii de care are nevoie.

Cazarea: Vizitatorii vor sta în pensiunea care a fost recent finalizată. Aceasta conţine dormitoare şi camere cu două paturi sau de o persoană. Toate camerele au baie şi duş. Cazarea bărbaţilor şi a femeilor este separată.

Alte activităţi în Centru:
Vindecare şi întreţinerea sănătăţii
Centrul de instruire
Grupul de tineret
Ateliere de lucru şi spirituale

Pentru mai multe informaţii puteţi contacta „Blue Star” la:
Blue Star Centre Trinidad and Tobago
39 Bandoo Street,
Union Village, Claxton Bay
Trinidad and Tobago
West Indies
Tel. (868) 659 0440
E-mail: info@blue-star.org